Kantonalna smotra naučno-tehničkog stvaralaštva u Teočaku
26/04/2014 19:22 - Administrator
JU OŠ “Teočak” u Teočaku, bila je domaćin 21. Smotre naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Tuzlanskog kantona. Najmasovnije takmičenje učenika osnovnih škola, podržano od strane Pedagoškog zavoda TK, okupilo je oko 600 učesnika-mladih tehničara, nastavnika/prof. tehničkog odgoja i informatike iz 87 osnovnih škola TK.


Smotru je otvorila gosp. Nermina Džuzdanović, direktorica JU OŠ “Teočak”, predsjednica Organizacionog odbora smotre, dok se prisutnima, u ime organizatora Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u Tuzlanskom kantonu obratila Elvira Šišić, predsjednica. Otvaranju smotre prisustvovao je načelnik općine Teočak gosp. Tajib Mujić i inž. Josip Vojnić, stručni savjetnik za obrazovanje pri Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona. Promociju robota, rad učenika Srednje Mašinske škole u Tuzli, za učesnike smotre izveli prof. Dragan Hura i naš kolega Zvonko Šimleša. Zahvalnost na učešću upućujemo i predstavnicima Udruženja inovatora TK, posebno generalnom sekretaru. gosp. Ismetu Omerčehajiću.

s1

 
Najuspješnijih šest predstavnika iz svih takmičarskih disciplina, braniće boje Tuzlanskog kantona i svojih osnovnih škola, na 54. Smotri naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Bosne i Hercegovine, čije je održavanje planirano 7. juna 2014. godine u Kantonu Sarajevo. Jedan od sponzora smotre u Kantonu Sarajevo biće BH Telecom, koji je učesnicima smotre u Teočaku, podijelio promotivni materijal svojih usluga.

Na takmičenju je bilo oko 600 učesnika, a našu školu su predstavili  4 mlada tehničara-učenika i 2 mentora: Edis Kalajac i Sifet Hajdarević.

Na 21. Smotri tehničkog stvaralaštva mladih Tuzlanskog kantona „Teočak  2014" u jakoj konkurenciji učenici naše škole postigli su vrhunske rezultate, osvajanjem prvog mjesta iz discipline RC-automodeli na daljinsko upravljanje, drugo mjesto iz discipline Radovi iz nastave TK i informatike, trećeg mjesta iz Izložbenih radova nastave tehničkog odgoja za VIII razred, te plasman na državnu 54. Smotru naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Bosne i Hercegovine sa ukupno 4 discipline. 
 
Učenik Emir Kadirić je zauzeo 1. mjesto u takmičarskoj disciplini "RC automodeli", dok je učenik Mevkić Alija zauzeo 2. mjesto iz discipline "Radovi iz nastave TK", te učenik Musić Hidajet 3. mjesto iz discipline "Izložba radova 8. razred". 

Najuspješniji mladi tehničari Osnovne škole "Dubrave" su:
- Kadirić Emir
- Mevkić Alija
- Musić Hidajet
- Alibašić Nedim
- Turatović Maid

 
Učenicima i njihovim mentorima čestitamo na ostvarenim rezultatima!

http://www.osdubrave.com.ba/news_84_Kantonalna-smotra-nau%26%23269%3Bno-tehni%26%23269%3Bkog-stvaralastva-u-Teo%26%23269%3Baku.html