Pripreme za obilježavanje 100 godina Osnovne škole "Dubrave"
09/10/2013 23:56 - Admin
  Osnovna škola „Dubrave“ će sutra, 10. oktobra, obilježiti Dan škole, ali i značajan, poštovanja vrijedan jubilej, 100 godina postojanja i rada. Preživjela je tri rata, države su se mijenjale ali je škola uvijek ostajala dijeleći sudbinu ljudi iz tog kraja, bila je svojevrsni svjetionik obrazovanja koji će svoj jubilej dočekati u novom svjetlu. Vrijedni uposlenici na čelu sa direktoricom Zarfijom Hadžić, sadašnji i bivši učenici i mještani Dubrava u proteklih godinu dana puno su toga uradili da škola svoj 100-ti rođendan proslavi dostojno tradiciji koju ima iza seba, a najbolje iz svega ovoga je što će najviše koristi imati buduće generacije mladih Dubrava.


   Danas se vrijedno radilo, a što je najvažnije izvršeno je asfaltiranje školskog dvorišta, pa OŠ "Dubrave" dočekuje prvi vijek postojanja u punom sjaju!
 
  U Dubravama će ove godine 10. oktobra biti svojevrsni praznik. Škola koja je iznjedrila 100 generacija učenika to svakako zaslužuje, kaže nam direktorica Zarfija Hadžić Hadžić.
 
    “Na Dan škole planirali smo da od 9 do 10 sati da timovi djece i nastavnika polože cvijeće na spomen obilježja poginulim borcima iz prethodnog rata – našim šehidima. Oko podne smo planirali svečanu akademiju a do tada će se odigrati finalne utakmice sportskih natjecanja, te obaviti proglašenje pobjednika. Planirali smo pozvati brojne goste, predstavnike Vlade TK, resornog ministarstva, Pedagoškog Zavoda, općine Živinice, predstavnike boračkih udruženja, naše bivše radnike, naše penzionere, sve one s kojima je škola usko sarađivala i danas sarađuje, naše donatore. Taj smo dan planirali održati i promotivnu prodaju knjiga,  znači sve ono što priliči jednom ovakvom danu. Promocija Monografije na kojoj će uz recezentne govoriti i načelnik općine Živinice Hasan Muratović, koji je napisao predgovor bit će održana između 16 i 17 sati”.
 
 Tako će OŠ. "Dubrave" nizom svečanosti dostojanstveno obilježiti 100 godina postojanja i uspješnog rada.http://www.osdubrave.com.ba/news_40_Pripreme-za-obiljezavanje-100-godina-Osnovne-skole-Dubrave.html