MUP-a TK-a -PS Živinice :Održana edukativna predavanja
13/02/2017 22:08 - Admin
 Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PU Živinice ) su u okviru implementacije projekta Rad policije u zajednici i akcije “Školske patrole”, tokom mjeseca oktobra 2016.godine u našoj školi, održali niz edukativnih predavanja za učenike od V do IX razreda.

 Tokom predavanja obrađene su sljedeće teme:  „Pješak – učesnik u saobraćaju” i „Droge i zloupotreba narkotičkih sredstava”.

Tokom predavanja, prilagođenih uzrastu učenika, prezentirano je niz primjera i objašnjenja za odgovorno ponašanje pješaka – učesnika u saobraćaju, te važnost poštovanja saobraćajnih pravila i propisa, koje su to opasnosti na putu i sl., dok je drugo tematsko predavanje bilo usmjereno na prevenciju ovisnosti i zloupotrebe narkotičkih sredstava s ciljem podizanja razine svijesti kod učenika o opasnostima droga i njihovoj štetnosti.

Edukativnim predavanjima  prisustvovalo je ukupno oko 200 učenika. Sve navedene aktivnosti provode se u okviru kontinuiranog preventivnog djelovanja policije na području Tuzlanskog kantona i implementacije projekta Rad policije u zajednici, a shodno godišnjem Planu i programu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. 

http://www.osdubrave.com.ba/news_136_MUP-a-TK-a--PS-Zivinice-Odrzana-edukativna-predavanja-.html