Na Sajmu poduzetničkih projekata, OŠ Dubrave zauzela 1. mjesto
14/12/2014 22:45 - Admin
 Djevojčice i dječaci iz 20 osnovnih škola u BiH predstavili su se u okviru projekta "Životne vještine za budućnost - učimo, radimo!" svojim poslovnim idejama na Sajmu poduzetničkih/preduzedničkih projekata "Prvih 100" održanom u Sarajevu. Tako su se među prvih pet najboljih ideja plasirale osnovne škole Dubrave" iz Donjih Dubrava u općini Živinice, "Nikola Tesla" iz Dervente i ", Centar za djecu i omladinu "Budućnost" iz Dervente koji pohađaju djeca s oštećenjem vida, te "Šesta osnovna škola" Mostar i Osnovna škola "Sveti Sava" iz Foče.
 


Tim iz Osnovne škole Dubrave, kojeg čine učenici: Mevkić Alija, Kalajevac Amila, Halilčević Edin, Kalajevac Merisa, Dedić Amila, Mujčić Maida, Halilčević Šaban, Sinanović Almedin i Halilčević Semir, pod vodstvom nastavnice Enise Bandović zauzeli su visoko prvo mjesto na takmičenju koje se rangira kao državno.

Projekat finansiraju i organizuju  UNICEF, UNHCR i EU a implementira Udruženje građana "Nešto više" iz Sarajeva!

Nastavnici iz općina Živinice,  Bosanki Petrovac,Derventa, Foča i Mostar kroz treninge su stekli znanja i vještine o izradi biznis planova koje su u proteklom periodu prenijeli učenicima. Oni su potom sačinili svoje biznis planove za učešće na Sajmu i briljirali s kvalitenim i upotrebljivim idejama i proizvodima. 
  
Nakon što su se svi predstavili s idejama i proizvodima od kojih se većina mogla odmah i kupiti. Timovi su u "evrovizijskom" glasanju izabrali najboljih pet, koje su osvojile vrijednu računarsku opremu. 

Sajam je održan u Hotelu Hollywood u Sarajevu, u trajanju od dva dana (četvrtak i petak). Naša škola se predstavila sa idejom nazvanom "Bassinus"- Suveniri sa motivima Bosne.

Važno je napomenuti da je iz Tuzlanskog kantona učestvovalo 4 škole, te su sve bile  iz Živinica, OŠ Dubrave, OŠ Višća, Prva OŠ Živinice i Druga OŠ Živinie.

Upućujemo Iskrene  čestitke svim učenicima kao i voditeljici projekta nastavnici Enisi Bandović!

 
http://www.osdubrave.com.ba/news_105_Na-Sajmu-poduzetni%26%23269%3Bkih-projekata-OS-Dubrave-zauzela-1--mjesto.html