Naslovna  |  Download  |  Forum  Galerija Kontakt
   Anketa  
 
Trenutno nema nijedne aktivne ankete!
 
   Izaberite jezik  
 
 
   Sat  
 
 
   Postani fan  
     
Novi dom za porodicu Joldić
Datum 08/08/2014 01:08  Autor Admin  Posjete 1073  Jezik Global
 Samohrana majka E.J. sa svojim četrnaestogodišnjim sinom, nakon majskih elementarnih nepogoda ostala je bez krova nad glavom. Morali su iseliti iz svoje kuće u Donjoj Obodnici. Kuće koja se više ne može renovirati.

Kako bi pomogli svojoj radnoj kolegici, članovi Sindikata škole "Dubrave" krenuli su u akciju. Odlučili su se na uređivanje stana koji posjeduje škola, a koji nije u funkciji. Obzirom da je taj stan neuslovan i devastiran, te zahtjeva dodatna ulaganja koja bi ubrzala rješavanje stambenog pitanja, aktivisti su se obratili Fondaciji tuzlanske zajednice. Nakon pristiglog zahtjeva za podršku, FTZ se vrlo brzo odlučila za podršku ovoj inicijativi.

Članovi sindikata Osnovne škole „Dubrave" volonterskim akcijama nastoje što prije staviti stan u funkciju. Osim toga, sindikat škole je prikupio i novčana sredstva, koja su donirali članovi kolektiva. Sa podrškom od Fondacije tuzlanske zajednice u iznosu od 2250 KM radovi će se ubrzati i porodica E.J. će uskoro imati krov nad glavom.

Školski stan će se dodjeliti na korištenje porodici na vremenski period od najmanje 5 do 6 godine. Nadamo se da će se u tom periodu u potpunosti riješiti stambeno pitanje ove porodice.

Još jednom se pokazuje kako zajedno možemo pomoći više.

 

Nema Komentara.
Naslovna  |  Download  |  Forum  | Vijesti
Design by Edis Kalajac       Zivinice-best :::Copyright © 2003-2013::: Zivinice-best ::: All rights reserved::: Edis Kalajac