Naslovna  |  Download  |  Forum  Galerija Kontakt
   Anketa  
 
Trenutno nema nijedne aktivne ankete!
 
   Izaberite jezik  
 
 
   Sat  
 
 
   Postani fan  
     
Na takmičenjima uvijek uspješni
Datum 02/11/2013 21:58  Autor Admin  Posjete 761  Jezik Global
  Iako je OŠ “Dubrave” škola sa malim brojem učenika pa je puno teže, nego nekim drugim napraviti dobru ekipu, ali ipak naši učenici  su na takmičenjima uvijek uspješni, kako u sportskim takmičenjima tako i iz prirodnih i društvenih nauka!

– “Imali smo izuzetne rezultate. Naši učenici su na federalnim takmičenjima osvojili 4-5 medalja, imali smo iz informatike dosta uspjeha, matematika i fizika gdje smo postizali dobre rezultate prošle školske godine je malo zakazala, ali s obzirom na sve što smo imali da uradimo i to nije ni zabrinjavajuće ni neočekivano ni nešto što se neće popraviti", kazala nam je direktorica škole Zarfija Hadžić.

Naša škola ima mali broj učenika, u svakom razredu su po dva paralelna odjeljenja, izuzev u 4. razredu pa je onda i vrlo teško napraviti dobru ekipu, ali smo ipak postigli zapažene rezultate i to:
  • na općinskom takmičenju iz historije za učenike VII razreda, učenica naše škole Merisa Kalajevac osvojila je visoko prvo mjesto
Mentor: Hastor Nasiha
 
  • Melina Hadžić učenica OŠ. Dubrave je zauzela drugo mjesto na  općinskom takmičenju iz engleskog jezika za učenike VIII razreda Općine Živinice.              
Mentor : Havel Sanja
 
  • takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola po programu Civitas-a "Projekt građanin„ u kategoriji osnovnih škola,  učenici naše škole  zauzeli su treće mjesto.                                                                     
Mentor : Trumić Suada

  • u organizaciji pedagoškog zavoda organizovano je kantonalno takmičenje iz atletike gdje su učenici naše škole postigli odlične rezultate: 
                   - Adisa Belkić, prvo mjesto u disciplini trčanje na 600m,
                   - Adnan Imširović, prvo mjesto u disciplini trčanje na 1000m, 
                   - Edin Rahmanović, prvo mjesto u disciplini skok u dalj,
                   - Nesib Salihović, treće mjesto u disciplini skok u dalj.

Mentor: Ramiz Šehić

  • na Smotri tehničkog stvaralaštva mladih Tuzlanskog kantona „Bukinje 2013" učenici naše škole postigli su vrhunske rezultate osvajanjem prvog mjesta iz discipline maketa broda, trećeg mjesto iz discipline RC auto-model, trećeg mjesta iz nastave tehničkog odgoja za VI razred, te plasman na državnu Smotru sa ukupno sa ukupno 5 disciplina.  
  • na državnoj Smotri tehničkog stvaralaštva mladih Bosne i Hercegovine “Brčko 2013” mladi tehničari Osnovne škole “Dubrave” osvojili su zlatni i srebrni “Točak tehnike”.  Najbolji mladi tehničari Osnovne škole "Dubrave" su: Emir Kadirić, Adnan Imširović, Esmir Mujčinović, Eldar Dizdarević, Enver Hadžić.
Mentor: Edis Kalajac

 
Nema Komentara.
Naslovna  |  Download  |  Forum  | Vijesti
Design by Edis Kalajac       Zivinice-best :::Copyright © 2003-2013::: Zivinice-best ::: All rights reserved::: Edis Kalajac