Naslovna  |  Download  |  Forum  Galerija Kontakt
   Anketa  
 
Trenutno nema nijedne aktivne ankete!
 
   Izaberite jezik  
 
 
   Sat  
 
 
   Postani fan  
     
Monografija OŠ Dubrave
Datum 01/11/2013 21:56  Autor Administrator  Posjete 949  Jezik Global
U sklopu obilježavanja Dana škole, 10. oktobra održana je se promocija monografije “100 godina OŠ Dubrave”. 

Izuzetno opširno napisana, sa brojnim starim slikama, dokumentima Monografije je, ne samo svjedočanstvo o istoriji škole nego je i svojevrsni udžbenik istorije Dubrava, svega što su prolazili ljudi iz tog kraja. –“Kada sam vidjela naše razredne knjige, dnevnike, od prvog iz 1913. godine koji su bili sklonjeni, stojali negdje po strani prekriveni prašinom ali najvažnije bili su sačuvani rekla sam da škola mora nešto uraditi da to pokaže, svojim sadašnjim i bivšim učenicima, mještanima Dubrava ali i široj javnosti.

Uz brojne pojedinosti o Dubravama i školi puno je tu i uspomena svih nas koji smo na bilo koji način vezani za školu. Obimna je to građa, puno je tu i dokumenata koja zaslužuju da budu sačuvana, pohranjena u Arhiv jer ipak nije škola mjesto za njihovo čuvanje. Razgovarali smo o tome i to ćemo uraditi nakon godišnjice škole, nakon promocije Monografije i izložbe fotografija koju ćemo imati na taj dan”.
Nema Komentara.
Naslovna  |  Download  |  Forum  | Vijesti
Design by Edis Kalajac       Zivinice-best :::Copyright © 2003-2013::: Zivinice-best ::: All rights reserved::: Edis Kalajac