Naslovna  |  Download  |  Forum  Galerija Kontakt
   Anketa  
 
Trenutno nema nijedne aktivne ankete!
 
   Izaberite jezik  
 
 
   Sat  
 
 
   Postani fan  
     
Otvorena predškolska učionica
Datum 31/05/2013 12:13  Autor on_line  Posjete 1172  Jezik Global
 
 U okviru 3-godišnjeg Projekta „Obrazovanje po mjeri djeteta u TK – BiH na putu ka EU“ u Osnovnoj školi „Dubrave“ svečano je otvorena učionica za izvođenje obaveznog predškolskog programa koji u ovoj školi pohađa 31. učenik.Ovaj Projekat je rezultat partnerstva i zajedničkog napora za omogućavanje pristupa obaveznom predškolskom obrazovanju za svu djecu u Tuzlanskom kantonu, gdje je Save the children obezbjedio opremu i obuku stručnog kadra, a Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlankog kantona i Pedagoški zavod TK-a zajedno sa lokalnim vlastima obezbjedio je prostor područne škole i sredstva za plaće stručnog kadra, koji će izvoditi nastavu na svakoj lokaciji, u toku trajanja obaveznog predškolskog programa od 150 sati. 

 Za svaku predškolsku učionicu obezbjeđen je osnovni paket opreme koji se sastoji od didaktičkog matrijala, potrošnog matrijala i namještaja u vrijednosti do 4.700,00 KM.
U okviru ovog projekta u Općini Živinice je kompletirano opremanje ukupno 3 učionice za izvođenje obaveznog predškolskog programa.Zahvaljujući zajedničkim naporima partnera u projektu, počevši od 21. maja 2013. godine sve novoopremljene učionice su počele sa radom.

  Općina Živinice je jedna od rijetkih općina koja je još prošle godine napravila komleptan  obuhvat djece predškolskim odgojem na podrčju cijele Općine. Tako je svako dijete dovedeno u ravnopravan položaj bez obzira da li živi u gradu ili selu.

  Ove godine u Općini Živinice projektom je obuhvaćeno 260 djece, raspoređenih u 10 odgojnih grupa na području cijele Općine Živinice.

  U okviru realizacije ovog projekta do kraja 2015. godine u Tuzlanskom kantonu planira se uspostava još najmanje 34 učionice za izvođenje predškolskih programa, pri područnim školama u razuđenim u ruralnim sredinama. Prema riječima direktora Šehidića zbog izuzetno dobre sardanje sa Općinskim načelnikom Hasanom Muratovićem, prilikom realizacije ovog Projekta, planirana je saradnja sa općinom Živinice i iduće godine.

  Današnjem svečanom obilježavanju pored Općinskog načelnika Hasana Muratovića prisutvovali su Mersija Jahić, pomoćnica ministrice Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlankog kantona,  Adem Šehidić, direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona te mnogi drugi.Presjecanje vrpce-Hasan Muratović, Adem Šehidić, Mersija Jahić, pomoćnice učenice VII-2 razreda Ajša Dedić i Aida Kitić

Slavlje mališana


Nema Komentara.
Naslovna  |  Download  |  Forum  | Vijesti
Design by Edis Kalajac       Zivinice-best :::Copyright © 2003-2013::: Zivinice-best ::: All rights reserved::: Edis Kalajac