Naslovna  |  Download  |  Forum  Galerija Kontakt
   Anketa  
 
Trenutno nema nijedne aktivne ankete!
 
   Izaberite jezik  
 
 
   Postani fan  
     
Profesionalna dezinfekcija Osnovne škole "Dubrave"
Datum 26/03/2020 05:53  Autor Admin  Posjete 192  Jezik Global
U periodu dok traje obustava nastava škola je u vlastitoj organizaciji dva puta vršila dezinfekciju u školskim objektima . Iz razloga preventivnog djelovanja u zaštiti od korona virusa  danas je  Multi lab d.o.o. Tuzla izvršio vanrednu dezinfekciju unutarnjih prostora i površina u centralnoj i područnoj školi.
 


Zbog pandemije koronavirusa i na osnovu preporuka Kriznog štaba Federacije BiH, a u cilju prevencije pojave oboljelih od korona virusa, Ministarstvo obrazovanja i nauke  donijelo je Naredbu kojom se obustavlja nastava u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama u Tuzlanskom kantonu. U periodu dok traje obustava nastava, preporuka epidemiologa je uraditi preventivnu i profesionalnu dezinfekciju škola. 
 
Zahvaljujući odgovornom pristupu direktora, gospodina Esada Bajrića, Osnovna škola "Dubrave" je prva škola u Gradu Živinice u kojoj je izvršena profesionalna dezinfekcija prostorija škole(četvrtak, 26.03.2020. godine) pod stručnim nadzorom. Stručni timovi Muliti lab  d.o.o. Tuzla izvršili su preventivnu dezinfekciju aparatima koji rasprskavaju preparat u mikročestice i na taj način vrše permanentnu dezinfekciju zraka, predmeta i okoline.

Više fotografija pogledati ovdje


Nema Komentara.
Naslovna  |  Download  |  Forum  | Vijesti
Design by Edis Kalajac       Zivinice-best :::Copyright © 2003-2013::: Zivinice-best ::: All rights reserved::: Edis Kalajac