Naslovna  |  Download  |  Forum  Galerija Kontakt
   Anketa  
 
Trenutno nema nijedne aktivne ankete!
 
   Izaberite jezik  
 
 
   Sat  
 
 
   Postani fan  
     
Obilježavanje
Datum 20/10/2010 10:50  Autor Admin  Posjete 1948  Jezik Global
U povodu 98. godina postojanja i rada škole, 08. 10. 2010. godine svečanim programom proslavljen Dan škole.
Tom prilikom je održana priredba za roditelje, učenike i goste.  Ovom svečanom danu prisustvovao je veliki broj uvaženih gostiju i zvanica,a među njima i Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, prof.dr. Mirzeta Hadžić Suljkić, te zamjenik predsjedavajućeg općinskog vijeća Živinice gosp. Anto Tadić, direktori, kolege i gosti iz više osnovnih škola.


Prisutni gosti predstavnici lokalne vlasti, donatori škole, učenici i roditelji uživali su u bogatom kulturno-zabavnom programu koji su pripremili učenici-članovi sekcija Osnovne škole "Dubrave".

Okupljenim  gostima i zvanicama obratili su se direktor škole prof. Esad Bajrić, te  Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, prof.dr. Mirzeta Hadžić Suljkić, u odsustvu predsjedavajućeg općinskog vijeća Živinice , zamjenik predsjedavajućeg općinskog vijeća Živinice gosp. Anto Tadić, te sindikalni predstavnik Ramiz Šehić.

Direktor škole je pozdravio sve prisutne te istaknuo kako je protekla školska godina uspješno privedena kraju, te postignuti  zapaženi rezultati u radu i kako će škola sasvim sigurno u narednom razdoblju, uz suradnju s Ministarstvom obrazovanja TK i lokalnom zajednicom i dalje nastojati obavljati sve zadaće i realizirati projekte na obnavljanju i opremanju školskih objekata za što kvalitetnije izvođenje nastave.

Resorna ministrica Mirzeta Hadžić Suljkić kao nekadašnji učenik ove škole izrazila je svoje zadovoljstvo dosadašnjim radom ove ustanove za osnovno obrazovanja.

Sindikalni predstavnik Ramiz Šehić  zahvalio je na dosadašnjem radu i uručio prigodne poklone za tri uposlenika Ružici Markelić, Memi Dropić,  Ešefi Đulović koji su otišli u zasluženu penziju.

Na kraju svečane akademije predsjednik Upravnog odbora škole gosp. Bajro Hadžić uručio je priznanja nastavnicima koji su ostvarili zapažene rezultate u svom radu, a direktor škole uručio je zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su ostvarili saradnju sa našom školom.
Nema Komentara.
Naslovna  |  Download  |  Forum  | Vijesti
Design by Edis Kalajac       Zivinice-best :::Copyright © 2003-2013::: Zivinice-best ::: All rights reserved::: Edis Kalajac