Naslovna  |  Download  |  Forum  Galerija Kontakt
   Anketa  
 
Trenutno nema nijedne aktivne ankete!
 
   Izaberite jezik  
 
 
   Postani fan  
     
Dan sigurnijeg interneta 2017: „Budi promjena: Ujedinjeni za bolji Internet“
Datum 13/02/2017 22:46  Autor Admin  Posjete 783  Jezik Global
  Na inicijativu Europske komisije već niz godina u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID). Tom prilikom brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacionog sektora promovišu sigurno i odgovorno korištenje interneta i informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Svake godine bira se slogan koji stavlja akcenat na određenu problematiku. Dan sigurnijeg interneta 2017 obilježen je pod sloganom „Ujedinjeni za bolji Internet“ dana 07. februara.

Jedna u nizu aktivnosti je online kviz za učenike osnovne škole od V do IX razreda, koji se sastoji od različitih pitanja koja se tiču sigurnosti na Internetu.

Projektu Dan sigurnijeg interneta svake godine pridružuje sve više osnovnih škola koje raznim aktivnostima upozoravaju učenike na opasnosti interneta.

U našoj su školi Dan sigurnijeg interneta obilježili učenici VII i VIII razreda. Kroz rad informatičke sekcije učenici predmetne nastave održavali su prigodna izlaganja, i uzeli učešća u Online kvizu te na razne načine učili o opasnostima interneta.
 

Nema Komentara.
Naslovna  |  Download  |  Forum  | Vijesti
Design by Edis Kalajac       Zivinice-best :::Copyright © 2003-2013::: Zivinice-best ::: All rights reserved::: Edis Kalajac