Naslovna  |  Download  |  Forum  Galerija Kontakt
   Anketa  
 
Trenutno nema nijedne aktivne ankete!
 
   Izaberite jezik  
 
 
   Postani fan  
     
Kompanija ASBIS d.o.o. Sarajevo uručila značajnu donaciju
Datum 21/12/2015 07:56  Autor Admin  Posjete 2329  Jezik Global
Osnovna škola „Dubrave“ posjeduje lokalnu LAN mrežu u kabinetu informatike sa pristupom internetu. Primjenom savremenih informacionih tehnologija u nastavi, neophodno je da pristup internetu bude dostupan svim učenicima i nastavnicima u svim prostorijama škole.  U saradnji sa kompanijom  ASBIS d.o.o. Sarajevo, našoj školi je uručena vrijedna donacija. Riječ je o bežičnom  uređaju Access Point/router, koj će omogućiti bežičnu internetsku vezu u svim školskim prostorijama, te omogućiti i učenicima i nastavnicima da koriste bežične-wireless uređaje u nastavi. 
Radi se o TP-Link uređaju oznake EAP110. EAP110 podržava osam wireless mreža, odnosno SSID-ova, a posebno je zanimljiva mogućnost koja se naziva Captive Portal. Ovo je mogućnost koju drugi proizvođači obično nazivaju Guest account, a radi se o povremenim korisnicima bežične mreže, te mogućnost postavljanja posebnih  accounta za ovu namjenu, uz vanjsku autentifikaciju sa Radius serverom. Na raspolaganju su i lokalne kombinacije korisničkog imena i šifre ili samo prikaz pozdravne poruke.


Ovom donacijom kvalitet nastave bi se znatno popravio, motivisanost    i    učenika    i    nastavnika    bi   doprinijela uspješnijoj    realizaciji    nastavnog    plana   i programa, za čiju realizaciju je neophodna upotreba interneta.


Dugoročni ciljevi se tiču povećanja informatičke pismenosti mladih i stvaranja želje sa stalnim usavršavanjem, uključivanja interneta u proces svakodnevnog izvođenja nastave, politike bezbijednog korištenja i održavanja računarske mreže i implementacija te politike i približavanja procesa izvođenja nastave savremenim evropskim standardima. 
O kompaniji ASBIS d.o.o. Sarajevo


ASBIS d.o.o.,
osnovan 1996. godine pod imenom Megatrend d.o.o., je danas jedna od vodećih kompanija u pružanju inovativnih informatičkih usluga, kao i distribuciji vrhunske informatičke tehnologije na bosanskohercegovačkom tržištu.


ASBIS d.o.o
., kao dio ASBIS Grupe, od 15. aprila/travnja 2008. godine, je ovlašteni distributer najznačajnijih svjetskih proizvođača kao što su HP, IBM, LENOVO, APPLE, TOSHIBA i DELL. Također smo distributer: EATON UPS sistema, NETGEAR i HP mrežne opreme, PHILIPS monitora i konzumne elektronike (LCD TV),  INTEL, SEAGATE i KINGSTON komponenti, računarskih periferija, a za printing rješenja zastupnik smo renormiranog proizvođača XEROX.


Vizija ASBISA-a se gradi na pretpostavci da upravljanje informacionim sistemima nije "uradi sam", već ozbiljan posao koji zahtijeva znanje i profesionalan pristup. Ozbiljni poslovni ljudi i firme koji nisu računarski hobisti imaju potrebu da pronađu firme koje nude kvalitetan hardver, softver i podršku, odnosno kvalifikovanog partnera sa kojim mogu sklopiti pouzdano savezništvo. ASBIS je takva kompanija. Našim kupcima nudimo punu podršku, dobre finansijske uslove i pouzdan smo saveznik u poslu. Svjesni potreba naših partnera za vođenjem uspješnog, efikasnog i pozdanog poslovanja, garantujemo im i iznova potvrđujemo da ćemo biti tu uvijek kad nas budu trebali.


Naš cilj je postizanje zadovoljstva kupaca, snažno smo usmjereni na timski rad, brzinu i mobilnost, te smo vođeni principom povjerenja i poštivanja svih osoba.

Nema Komentara.
Naslovna  |  Download  |  Forum  | Vijesti
Design by Edis Kalajac       Zivinice-best :::Copyright © 2003-2013::: Zivinice-best ::: All rights reserved::: Edis Kalajac