Naslovna  |  Download  |  Forum  Galerija Kontakt
   Anketa  
 
Trenutno nema nijedne aktivne ankete!
 
   Izaberite jezik  
 
 
   Sat  
 
 
   Postani fan  
     
Najbolji informatičar i vokalna grupa
Datum 26/04/2010 14:18  Autor edis  Posjete 1389  Jezik Global
Posljednjih dana bilo je mnogo takmičenja među učenicima osnovnih i srednjih škola, tako da je bilo teško stići do svake manifestacije i o tome objaviti prilog.Ovoga puta više riječi biće o uspjesima mladih Osnovne škole Dubrave!

Tako bilježimo da je polovinom aprila na općinskom takmičenju informatičara-učenika osnovnih škola u Šerićima najbolji bio Sead Delić.Kaže nam da voli informatiku i kompjutere, te nastoji otkriti sve tajne u ovom zanimljivom zanimanju.Nastojaće u svojim daljim nastupima stići što dalje, pa smo ga zatekli kako se ovih dana priprema za nova takmičenja.

SEAD DELIĆ - SVESTRAN  I ODLIČAN UČENIK

    Sead Delić je učenik VII razreda, a od početka svog školovanja je odličan, sa svim peticama u dnevniku.O njemu profesor Edis Kalajac govori u superlativu:

  "Sead je član sekcije informatike, elektroničke sekcije, ima uspjeha u modelarstvu, engleskom jeziki i član je još mnogih drugih sekcija u školi.Ima posebno interesovanje za  informatiku, te je  u ovoj oblasti na nivou škole i općine postigao zapažene rezultate".

O svojim informatičkim dostignućima kaže:

  "Slobodno vrijeme upražnjavam kao web dizajner, kreiranjem vlastitih web stranica.Učestvovao sam pri izradi i dizajnu školskog lista "Behar", te zajedno sa prof. informetike Edisom Kalajacem aktivno sudjelujem u održavanju školske web stranice, koja se nalazi na adresi www.osdubrave.com.ba".

   Poslije završetka osnovne škole Delić želi upisati gimnaziju matematičko- informatičkog smjera, a potom  nastaviti studije u istom smjeru!

   To su planovi za budućnost, a ono što ga u ovom trenutku zanima je kantonalno takmičenje osnovnih škola iz informatike, koje se 8.maja održava u  Gračanici.Tokom pripremnog perioda ima veliku pomoć od svog mentora, profesora Edisa Kalajca, pa se nada da odličan rezultat neće izostati!


  Sead Delić-o njemu će se još mnogo čuti

Velike uspjehe u OŠ Dubrave postiže vokalna grupa ove škole, koju predvodi nastavnik Senad Dedić:

  „Riječ je o dvoglasnoj vokalnoj grupi od 6 članova.Do sada smo na općinskim i kantonalnim takmičenjima osvojili sve što se može, a to su prva mjesta, pa ćemo nastojati da to ponovimo i ove godine, jer će već u petak općinska smotre znanja i stvaralaštva, gdje smo pretplaćeni na pobjede“, hvali svoje učenice nastavnik Dedić.

  U dvoglasnoj vokalnoj grupi OŠ Dubrve nastupaje Semina Halilčević, Besima Hadžić, Edisa Šabić, Arnela Imširović, Azra Dedić i Samra Muminović.Njihov bogati muzički repertoar, osim na takmičenjima, pokazuju povodom prigodnih prilika u MZ Dubrave, PK Dubrave i Aerodromu „Tuzla“ u Dubravama./Š.G./

Vokalna grupa nastavnika Senada Dedića

/Šefik Gadžo/zivinice.ba/

Nema Komentara.
Naslovna  |  Download  |  Forum  | Vijesti
Design by Edis Kalajac       Zivinice-best :::Copyright © 2003-2013::: Zivinice-best ::: All rights reserved::: Edis Kalajac