Naslovna  |  Download  |  Forum  Galerija Kontakt
   Anketa  
 
Trenutno nema nijedne aktivne ankete!
 
   Izaberite jezik  
 
 
   Postani fan  
     
Volonteri iz Holandije uredili prostorije OŠ Dubrave
Datum 16/04/2015 08:41  Autor Moderator  Posjete 2090  Jezik Global
 Grupa studenata volontera koje smo ugostili u našoj školi su iz škole  "LEIJGRAAF" iz Holandije, a dolaze posredstvom fondacije Out of Area

Ova grupa koja je četiri dana boravila i radila u školi „Dubrave“ brojala je 24 osobe, 20 studenata i 4 nastavnika. Svi su oni iz jedne škole, ali različitih usmjerenja. Da bi realizirali  jedan projekat učenici sami moraju prikupiti potrebna sredstva za put, boravak, ishranu i materijal za realizaciju projekta. Do sredstava studenti dolaze na različite načine: radom u slobodno vrijeme i prikupljanjem donacija. Iz prikupljenih sredstava formira se budžet koji mora pokriti sve planirane troškove te dolazi do njegove realizacije.
 
Studenti i njihovi profesori iz Holandije u OŠ „Dubrave“ uredili su o svom trošku dvije učionice i školski hol te uručili nešto materijala. Pored prelijepo uređenih prostorija koje su predali učenicima ove škole, mladi Holanđani su se ugodno zabavili i stekli nova poznanstva i prijateljstva te upoznali predivne predjele i kulturne znamenitosti Općine Živinice i posjetili Memorijalni centar Srebrenica.  

U znak zahvalnosti volonterima iz Holandije su uručene zahvalnice i prigodni pokloni. Kako izgledaju uređene i idejama mladih Holanđana osvježene učionice te kako je bilo na oproštajnoj priredbi i  zabavi koju su priredili nastavnici i učenici naše škole pogledajte na fotografijama ispod:
Glavni majstori, bez kojih škola ne bi mogla funkcionisati punim kapacitetom...
Nema Komentara.
Naslovna  |  Download  |  Forum  | Vijesti
Design by Edis Kalajac       Zivinice-best :::Copyright © 2003-2013::: Zivinice-best ::: All rights reserved::: Edis Kalajac