Naslovna  |  Download  |  Forum  Galerija Kontakt
   Anketa  
 
Trenutno nema nijedne aktivne ankete!
 
   Izaberite jezik  
 
 
   Postani fan  
     
Naša škola počela je sa radom 10.10. davne, 1913.godine. Objekat u kome se izvodila nastava nalazio se u Dubravama Donjim-Raskršće. Prvi učitelj se zvao Ivan Odić. U školskoj 1913/14. godini u prvoj genaraciji, škola je brojala 86 učenika.

Svake školske godine u školi je bilo sve više učenika, tako da u školskoj, 1946/47. godini, školu već pohađa oko 300 učenika. Nastava se odvijala u pet objekata, i to: Dubrave Raskršće, Dubrave Dom, Petrovići, Dubrave Gornje - školska zgrada i Dubrave Gornje - Čitaonica. 1974. godine izgrađuje se nova škola u Hadžićima, koja i danas služi kao osmogodišnja škola.

Od 1990. godine, i u vrijeme trajanja posljednjih ratnih dejstava, nastava u osnovnoj školi se izvodila u otežanom pogledu prostornih i kadrovskih potencijala. Poslije završetka posljednjeg rata (1995. godine), pa do danas, ušlo se u reformu školstva, tako da se od školske 2004-2005. godine prelazi na devetogodišnje osnovo obrazovanje uz obaveznu primjenu savremenih nastavnih sredstava, metoda rada, primjenu raznovrsnog didaktičkog materijala, permamentno stručno usavršavanje nastavnog osoblja , izmijenjenu ulogu učenika u odgojno obrazovnom procesu, višu participaciju roditelja u nastavnom procesu, prerastanje didaktičkog trougla u didaktički četverougao, opremanje škole savremenim nastavnim sredstvima i pomagalima, stručnu zastupljenost nastavnog osoblja itd...

Već od školske 2004/05. godine, u okviru reforme školstva, prešlo se na obavezno devetogodišnje obrazovanje, što zahtijeva i nove prostorne uslove, opremanje škole nastavnim sredstvima i pomagalima, te obezbjeđivanje stručnog, kvalitetnog nastavnog kadra, a sve s ciljem nastavka dugogodišnje uspješne tradicije i kvaltetnog rada u Osnovnoj školi "Dubrave"

Dakle, 2016. godine smo obilježili 103. godina rada Osnovne škole "Dubrave", i s ponosom možemo istaći da je u klupama ove škole bilo mnogo učenika od kojih su mnogi stekli i najviša zvanja, da je škola odigrala svoju historijsku ulogu u opismenjavanju stanovništva, ne samo Dubrava , nego i okolnih mjesta na području općina Živinice, Tuzla, i Kalesija.

U to ime svim učenicima i zaposlenim radnicima Škole želimo mnogo sreće i uspjeha u radu sa željom da dočekamo još mnogo rođendana naše škole, i postignemo još više uspjeha u svome radu.

Direktor škole: Esad Bajrić, prof.
 

Naslovna  |  Download  |  Forum  | Vijesti
Design by Edis Kalajac       Zivinice-best :::Copyright © 2003-2013::: Zivinice-best ::: All rights reserved::: Edis Kalajac