Naslovna  |  Download  |  Forum  Galerija Kontakt
   Anketa  
 
Trenutno nema nijedne aktivne ankete!
 
   Izaberite jezik  
 
 
   Sat  
 
 
   Postani fan  
     
Icon Forum
Forum RSS feedLocked
Za mladje osobe-ucenike
AutorTekst
edis
Započeo!

Upisi: 0
Članci poslati od članova: 0

Pol: _NEUTRAL_
Online: NE
Datum: 23/02/2010 14:20
Za mladje osobe-ucenike
#post4
U slučaj da ste maloljetna ili mlađa osoba, obavezno ćete morati ispoštovati i ovaj dio pravilnika kojim se ovim putem ujedno ograđujemo od svake moguće zloupotrebe foruma ili njegovih korisnika.

U doba prikrivenih internet prevara ili prijetnji naročito usmjerenih ka mlađem uzrastu, najmlađim posjetiteljima foruma ćemo ovom prilikom ujedno ukazati na preventivne načine zaštite najmlađih pri korištenju interneta, stoga budite najljubaznije zamoljeni da ovaj tekst pročitate do kraja bez preskakanja njegovih pojedinih dijelova jer nam je cilj da Vas što bolje zaštitimo i učinimo Vaš boravak na forumu što ugodnijim.

- Pokušajte prihvatiti činjenicu da se neke stvari koje radite mogu zloupotrijebiti, stoga ne postavljajte javno svoje informacije o sebi (ime i prezime, broj mobitela, neke bitnije podatke o sebi i sl). Ovim ćete izbjeći maltretiranje putem SMS poruka ili ucjene sa bilo kojim ciljem. Vaše ime i prezime kao i broj mobitela su nešto zadnje što trebate nekome odati na internetu.

- Osobe sa kojima razgovarate ne moraju biti onakvima kakvim se predstavljaju. Konkretno govoreći, osoba koja Vam se predstavila kao 14-godišnjak isto tako može biti i 65-ogodišnjak koji ne govori istinu. Ukoliko ste već upoznali osobu na forumu koja Vam se jako dopala, obavezno o tome bez i trunke stida infromišite i svoje roditelje. Na ovaj način ćete izbjeći "Cyberbullying", odnosno "seksualne grabežljivce" čiji je osnovni cilj seksualno iskorištavanje neke osobe. "Cynerbullying" osobe će biti trajno banovane sa foruma uz uredno slanje prijave njihovim matičnim provajderima.

- Računar sa kojim radite ne treba biti na izolovanom mjestu nego na vidljivom, kako bi roditelji tačno znali sa kime se družite i razgovarate.

- Poželjno je da imate softver za zaštitu od nepoćudnog sadržaja. O ovome više možete saznati na podforumskom dijelu pod nazivom "software" na kojem možete kontaktirati posjetioce ovog dijela foruma koji će Vam rado pomoći, ili na rubrici "najčešće korišteni programi" čijoj će se izradi pristupiti u budućnosti.

- Ukoliko ste izloženi nečijim prijetnjama uopće nemojte reagirati na njih. Dovoljno je poslati SS (screen shot, jednostavnije rečeno snimak poruke koju ste dobili) administratorima, global moderatorima, ili moderatorima koji će ovakve izgrednike odstraniti sa foruma. Nemojte brisati poruke u kojima Vam se prijetilo sve dok se problem ne riješi.
- Ne budite stidljivi i razgovarajte sa timom zaduženim za održavanje foruma o svim Vašim problemima na koje naiđete. Uz ovo već navedeno, obavezno o svemu negativnom što doživite na forumu razgovarajte i sa svojim roditeljima.

- Osoblje zaduženo za održavanje foruma nije u mogućnosti pratiti albume slika svih korisnika, stoga nam malo pomozite i prijavite svaku sličicu maloljetne osobe koja sadržava blaže ili teže primjese erotike. Uopšteno, ovakve sličice su zabranjene na forumu i bit će pobrisane bez prethodne najave uz kažnjavanje korisnika zauvjek banovanjem na ovom forumu. Ukoliko korisnik nastavi sa objavljivanjem ovakvih sličica, isto tako će bez najave trajno biti banovan sa foruma.

Administrator i JU.OŠ."Dubrave" se odrice svake odgovornosti ukoliko dodje do zloupotrebe ovog foruma. Administrator i Javna ustanova Osnovna škola"Dubrave" ne snosi nikakvu odgovornost za objavljene informacije od strane clanova ovog foruma, svaki clan je iskljucivo odgovoran za svoje objavljene informacije na ovom forumu!
Delete Edit Quote
 
Locked
Naslovna  |  Download  |  Forum  | Vijesti
Design by Edis Kalajac       Zivinice-best :::Copyright © 2003-2013::: Zivinice-best ::: All rights reserved::: Edis Kalajac